Найкращі маски для лиця з чорницею

maski_z_chornici

Чорницю недарма вважають найбільш корисною ягодою, адже саме вона містить найбільшу кількість вітамінів групи В, С і Е. Маски для обличчя з чорниці в поєднанні з кисломолочними продуктами здатні освіжити шкіру, вирівняти її тон та звузити пори. Завдяки високому вмісту біофлавоноїдів, вітамінів групи В і С чорниця здатна врятувати навіть від куперозу.

Маска для обличчя з чорниці та кисломолочного сиру

Для приготування цієї маски потрібно перетерти через сито 0,5 скл.сиру, додати жовток з одного яйця, 0,5 скл. (пом’ятої виделкою) чорниці, 1 ч.л.оливкової олії. Всі складники ретеьно перемішати і нанести на розпарену шкіру обличчя та область шиї. Тримати маску потрібно 20 хв., опісля змити теплою водою. Застосовувати цю маску потрібно 2-3 рази на тиждень.

Маска з чорниці для усіх типів шкіри

Ягоди чорниці потрібно пом’яти виделкою і нанести на обличчя на 10 хв., після цього змити теплою водою і відразу нанести холодний компрес. До чорниці також можна додавати йогурт або сметану – для живлення шкіри. Робити таку маску рекомендують через день.

Цікаве відео на нашому каналі

Маска з чорниці для чутливої та тьмяної шкіри

Для приготування маски потрібно з’єднати 1/4 скл.чорниці з 1ст.л.меду, 1ст.л.оливкової олії та 1 ч.л.цукру. Все перемішати і нанести на шкіру обличчя на 5 хв. і змити теплою водою. Наносячи цю маску, потрібно оминути область навколо очей та губ. Робити цю маску можна 2-3 рази на тиждень.