Секрет ідеального макіяжу: бронзер і контуринг — що ж краще?

У світі макіяжу бронзер і контуринг стали незамінними інструментами для створення ідеального образу. Завдяки своєму сонячному блиску, він є популярним у майже усіх трендах макіяжу. Хоча бронзер і контуринг обидва додають глибини й форму обличчю, вони мають різні призначення. Бронзер надає шкірі тепла, тоді як контур підкреслює природні тіні на обличчі. Читайте далі, щоб дізнатися різницю між бронзером і контурингом і як ними користуватися.

Що таке бронзер?

Бронзер (бронзатор) — це засіб, який додає вашій шкірі засмаглий вигляд. Він зазвичай тепліший за тоном і використовується для надання кольору обличчю. Бронзери бувають у вигляді кремів, пудр, сироваток і стіків. Кремові бронзатори забезпечують повніше покриття, а сироватки надають легке сяйво.

Куди потрібно наносити бронзер?

Нанесіть бронзер на щоки, вилиці, обличчя і щелепу, щоб додати тепла шкірі. Використовуйте пухнастий пензель для рівномірного нанесення. Зазвичай бронзер наноситься після тонального крему і перед рум’янами.

Бронзер чудово підходить для створення повсякденного макіяжу, особливо влітку. Він надає вашій шкірі здорового сяйва без необхідності перебувати під шкідливими сонячними променями. Як обрати свій відтінок бронзера? Рекомендовано обирати той, що на один-два тони темніший за вашу шкіру, щоб додати їй тепла.

Що таке контуринг?

Контуринг зазвичай має холодні відтінки й використовується для підкреслення природних тіней на обличчі, змінюючи й визначаючи його риси. Контурні засоби бувають у вигляді пудри та крему.

Куди потрібно наносити контуринг?

Варто наносити контур після тонального крему і перед пудрою. Використовуйте контур на лінії волосся, вилицях, скронях, переніссі, лінії щелепи та підборідді, щоб додати обличчю чіткості та розміру. Для кремових продуктів можна використовувати техніку «підмальовування», наносячи продукт перед тональним кремом для більш природного вигляду.

Використовуйте контуринг, коли хочете додати виразності макіяжу. Спробуйте нанести контуринг до окремих зон, наприклад, тільки до носа, якщо не носите багато макіяжу. Вибираючи відтінок контурингу, оберіть той, що на два-три тони темніший за вашу шкіру (це допоможе чіткіше окреслити риси обличчя).

Чи можна використовувати контуринг та бронзер в одному макіяжі?

Можливо, для когось це може бути страшним експериментом, проте ці два косметичних продукти можна використовувати разом. Все залежить від макіяжу, який ви хочете собі зробити. Спочатку нанесіть контур, щоб окреслити риси обличчя, а потім додайте бронзер для тепла. Таким чином, ви отримаєте скульптурний, блискучий вигляд, поєднуючи найкраще з обох продуктів.