Брови: що модно восени 2020

people-2605526_1280

Брови всьому голова. Ну гаразд, не усьому, але принаймні вони відіграють велику, можна сказати – клюочову роль у формуванні виразу обличчя. Так вважають візажисти, так бачать себе жінки у дзеркалі. Недарма ж брови підфарбовували і вищипували ще задовго до сучасних модних тенденцій.

Брови 2020

Мода на брови періодично змінюється. Більше того – вона доволі циклічна. Жінкам роблять то темні густі, то світліші і тонші брови. Звісно, кожен кольоротип і риси обличчя вимагають індивідуального підходу, та все ж певна тенденція зберігається.

Цього року модними є акуратно зачесані м’які брови. Для цього вже неактуальними будуть олівці та тіні для брів, натомість у косметичку варто покласти спеціальні пенгзлики, гелі-туші з фікусуючим ефектом, а також помади для брів.

Щодо кольору, то попри усі писки моди, варто пам’ятати головне правило – брови не повинні відрізнятися від волосся більше, ніж на 1-2 тони. Щоправда, останні сезони цим правилом доволі часто нехтували. Ми вже звикли вважати нормальними надто темні брови у світленької білявки. Адже саме такі тони нам диктували стилісти. Тож жінки пристосовувались, як могли.

eyes-2564517_960_720

Однак цієї осені про подібне можна забути. Тепер брови не повинні надто виділятися. Головне – правильно їх вкласти. Так, ви можете використовувати різноманітні тонувальні засоби. Проте зовсім не для того, щоб їх виразити на фоні інших рис обличчя, а лише надати їм вигляд доглянутості та акуратності.

Форми брів

Якщо тон брів можна обирати, підлаштовуючись під моду, то з їх формою все трохи інакше. Тут слід визначити те, що личить, і старатись дотримуватись постійно. Іноді здається, що такий вибір може робити лише б’юті-експерт, та насправді все не так складно.

Визначаючи форму брів, користуємось базовою схемою корекції, згідно якої брови мають три точки:

  • Основа
  • Злам
  • Кінчик
eye-5488033_960_720

Отже, подумки проводимо пряму лінію від кінчика ніздрі вгору. У місці, де лінія перетне брову, є основа. Якщо ДО неї від перенісся залишились волосинки, їх сміливо можна видаляти – вони зайві.

Другу лінію проводимо від кінчика ніздрі через зовнішній край зіниці ока. На цьому місці буде злам.

А от лінія від ніздрі до зовнішнього куточка ока покаже нам, де знаходиться кінчик брови.

Така схема дозволить зробити ваші брови гармонійними із обличчям. Ви не виглядатимете розгублено чи здивовано, занадто строго чи кумедно, як це часто буває, коли обрати неправильну форму брів.

Ну і не варто забувати, що з бровами, як зі всім іншим, головне – не переборщити.